Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Workshops -
Verdien jij je poen met fatsoen?

Op tientallen scholen in Nederland hebben al honderden jongeren kennisgemaakt met de workshops "Verdien jij je poen met fatsoen?". 

Deze workshops bestaan uit 2 delen: het eerste deel gaat over je geld verdienen met fatsoen: als bijbaner heb je bepaalde rechten en plichten, maar ook je werkgever moet jou fatsoenlijk behandelen. 

Het tweede deel gaat over de andere betekenis van fatsoen: omgangsvormen. Hoe ga je om met jouw gasten in de horeca? Hoe zorg je dat je gasten het naar hun zin hebben én dat ze graag terugkomen!

Wil jij ook een workshop van ons bij jou op school? Stuur dan dit bericht naar ons en vertel ons op welke school je zit en met wie we contact op kunnen nemen. Wij zullen dan je docent of mentor benaderen!

Fatsoen 1 -
Je Bijbaan

Amanda Visser van Vakbond De Unie vertelt in het eerste deel over alle aspecten die je tegen kunt komen als je een bijbaantje hebt. Zij behandelt vragen als:

  1. Wat moet je verdienen?
  2. Hoeveel is het minimumloon?
  3. Wat is een cao?
  4. Heb ik recht op vakantiedagen?
  5. Hoeveel pauze krijg ik op een dag?
  6. Wat moet ik doen als ik ziek word?

Tussendoor kan iedereen vragen stellen over zijn of haar eigen bijbaan. Aan het eind krijgt iedere deelnemer een boekje waarin alles nagelezen kan worden.

Fatsoen 2 - Gastvrijheid

Jeannine Sok vertelt over gastvrijheid, omgangsvormen en etiquette. Zij is met name in de horeca, maar ook in de zakelijke dienstverlening alom gerespecteerd als expert op het gebied van gastvrijheid. 
Zij behandelt vragen als:

  1. Wanneer zeg je "je" en wanneer "u"?
  2. Hoe neem je afscheid van je gasten?
  3. Waarom is een klacht een kadootje?

In een interactieve workshop waarbij de hele zaal meedoet laat zij iedereen nadenken over wat gastvrijheid betekent en hoe je het toe kunt passen in je opleiding en in je bijbaan.