Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Bijbaan vinden

Om een bijbaan te vinden die bij je past, moet je eerst weten wat je wilt. Daarna ga je zoeken bij uitzendbureau's, op internet of in (lokale) kranten. Je kunt ook direct langsgaan bij het bedrijf waar je zou willen werken. Ook via vrienden en familie kun je vaak aan een bijbaan komen.

Solliciteren

Hoe maak ik een curriculum vitae (cv)?

Een cv is eigenlijk een samenvatting van wie je bent en wat je zoal hebt gedaan op het professionele vlak. Helemaal bovenaan staat de persoonlijke informatie: je naam, geboortedatum, adresgegevens, geslacht en nationaliteit. Vervolgens geef je een beknopt overzicht van je opleidingen, cursussen en werkervaring. Let er daarbij op dat je de meeste recente opleiding of werkplek bovenaan zet. Vergeet bij je werkervaring niet te vermelden wat je functie inhield en wat voor bijzondere werkzaamheden je hebt gedaan. Ook niet ongebruikelijk is om je talen- en (computer)programmakennis te vermelden. Eventueel kun je ook iets vertellen over je hobby’s, interesses en vrijwilligerswerk. Dit zegt iets over jezelf.

Je curriculum vitae (CV) vertelt wie je bent en wat je kunt. Je CV bestaat uitsluitend uit feiten: al jouw relevante werkervaringen, opleidingen, vaardigheden en kwaliteiten.Er zijn verschillende manieren om een CV op te stellen. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen persoonlijke informatie (naw-gegevens, leeftijd, geslacht enz.), werkervaring, gevolgde opleidingen en cursussen. Zet er ook iets in over je hobby’s, interesses en eventueel vrijwilligerswerk. Dit zegt iets over jezelf. Zorg dat je per categorie de meest recente zaken als eerst vermeldt. Laatste baan en laatste opleiding bovenaan, opleiding en baan die het meest lang geleden zijn onderaan. Vertel bij je werkervaring kort wat je baan inhield en wat voor bijzondere werkzaamheden je eventueel gedaan hebt. Probeer een CV op max 2 A4tjes te houden.

Tips!

Bijbaan hebben

Als je eenmaal je bijbaan hebt, gelden er bepaalde regels die bepalen wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook wat de rechten en plichten van je werkgever zijn. Deze regels staan in de CAO en je arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken die jij met jouw werkgever over het werk maakt.

Regels & Afspraken

Etiquette & tafelmanieren

Werken in de horeca betekent ook dat je je gastvrij en netjes gedraagt naar de gasten.


Bijbaan kwijt

Op ontslag zit niemand niet te wachten, maar het kan ook jou overkomen. Lees hieronder de veelgestelde vragen over ontslag en weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Jouw rechten

Ziek! Wat nu?

Ziek? Wat nu!