Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Bijbaan vinden

Om een bijbaan te vinden die bij je past, moet je eerst weten wat je wilt. Daarna ga je zoeken bij uitzendbureau's, op internet of in (lokale) kranten. Je kunt ook direct langsgaan bij het bedrijf waar je zou willen werken. Ook via vrienden en familie kun je vaak aan een bijbaan komen.

Solliciteren

Tips!

Bijbaan hebben

Als je eenmaal je bijbaan hebt, gelden er bepaalde regels die bepalen wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook wat de rechten en plichten van je werkgever zijn. Deze regels staan in de CAO en je arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken die jij met jouw werkgever over het werk maakt.

Regels & Afspraken

Wat houdt overwerk in?

In de meeste cao-en is bepaald wanneer er sprake is van overwerk en welke beloning daar tegenover staat. Ook kan e.e.a. in de individuele arbeidsovereenkomst zijn bepaald. Soms is overwerk inherent aan de uitgeoefende functie, meestal betreft het een hogere en/of leidinggevende functie. Bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst is het verstandig om over overwerk een duidelijke afspraak te maken. Is er niets vastgelegd en is het overwerk niet inherent aan de functie dan kan de werknemer eventueel toch een overwerkvergoeding claimen. Alle omstandigheden zullen dan in de beoordeling van het recht op een vergoeding worden betrokken, een concrete schriftelijke afspraak geeft zekerheid/duidelijkheid, zowel voor werknemer als voor werkgever.

Etiquette & tafelmanieren

Werken in de horeca betekent ook dat je je gastvrij en netjes gedraagt naar de gasten.


Bijbaan kwijt

Op ontslag zit niemand niet te wachten, maar het kan ook jou overkomen. Lees hieronder de veelgestelde vragen over ontslag en weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Jouw rechten

Ziek! Wat nu?

Ziek? Wat nu!