Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Bijbaan vinden

Om een bijbaan te vinden die bij je past, moet je eerst weten wat je wilt. Daarna ga je zoeken bij uitzendbureau's, op internet of in (lokale) kranten. Je kunt ook direct langsgaan bij het bedrijf waar je zou willen werken. Ook via vrienden en familie kun je vaak aan een bijbaan komen.

Solliciteren

Tips!

Bijbaan hebben

Als je eenmaal je bijbaan hebt, gelden er bepaalde regels die bepalen wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook wat de rechten en plichten van je werkgever zijn. Deze regels staan in de CAO en je arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken die jij met jouw werkgever over het werk maakt.

Regels & Afspraken

Wat houdt een functie(beschrijving) in?

Normaal gesproken zal in de arbeidsovereenkomst bepaald zijn welke functie werknemer heeft. Ook kan in de arbeidsovereenkomst een verwijzing staan naar een functiebeschrijving in een cao. In grote bedrijven kan een eigen functiewaarderingssysteem bestaan. Als er geen CAO van toepassing is en er ook geen eigen functiewaarderingssysteem wordt gehanteerd, is het zinvol om een functiebeschrijving op te stellen, waarin de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn vermeld. Werkgever en werknemer weten waar zij aan toe zijn.

Vaak wordt in de arbeidsovereenkomst een bepaling opgenomen waarin de werkgever de werknemer andere werkzaamheden kan opdragen dan overeengekomen. E.e.a. moet in redelijkheid van de werknemer gevraagd kunnen worden.

Etiquette & tafelmanieren

Werken in de horeca betekent ook dat je je gastvrij en netjes gedraagt naar de gasten.


Bijbaan kwijt

Op ontslag zit niemand niet te wachten, maar het kan ook jou overkomen. Lees hieronder de veelgestelde vragen over ontslag en weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Jouw rechten

Ziek! Wat nu?

Ziek? Wat nu!