Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Bijbaan vinden

Om een bijbaan te vinden die bij je past, moet je eerst weten wat je wilt. Daarna ga je zoeken bij uitzendbureau's, op internet of in (lokale) kranten. Je kunt ook direct langsgaan bij het bedrijf waar je zou willen werken. Ook via vrienden en familie kun je vaak aan een bijbaan komen.

Solliciteren

Tips!

Bijbaan hebben

Als je eenmaal je bijbaan hebt, gelden er bepaalde regels die bepalen wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook wat de rechten en plichten van je werkgever zijn. Deze regels staan in de CAO en je arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken die jij met jouw werkgever over het werk maakt.

Regels & Afspraken

Etiquette & tafelmanieren

Werken in de horeca betekent ook dat je je gastvrij en netjes gedraagt naar de gasten.


Bijbaan kwijt

Op ontslag zit niemand niet te wachten, maar het kan ook jou overkomen. Lees hieronder de veelgestelde vragen over ontslag en weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Jouw rechten

Hoe zeg je als werknemer je contract op?

Het opzeggen van een arbeidsovereenkomst houdt in dat een van beide partijen eenzijdig aan de andere partij te kennen geeft de arbeidsovereenkomst te willen beëindigen. Het is verstandig dit schriftelijk te doen. De werknemer kan in4 verschillende situaties opzeggen:

Opzeggen tijdens proeftijdAls een proeftijd is overeengekomen kan de werknemer, zolang de proeftijd duurt, met onmiddellijke ingang de arbeidsovereenkomst opzeggen. De arbeidsovereenkomst eindigt op hetzelfde moment.

Opzeggen vanwege een dringende redenDe werknemer kan de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang opzeggen om een dringende reden, onder gelijktijdige mededeling van die dringende reden aan de werkgever.

Opzeggen met inachtneming van de opzegtermijnDe werknemer kan de arbeidsovereenkomst opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn. Anders dan de werkgever heeft de werknemer niet vooraf toestemming van UWV Werkbedrijf nodig om te kunnen opzeggen.

Tussentijds opzeggen arbeidscontract voor bepaalde tijdEen lopend arbeidscontract voor bepaalde tijd kan de werknemer alleen tussentijds opzeggen, indien dat recht voor beide partijen (werkgever en werknemer) schriftelijk is overeengekomen.

Ziek! Wat nu?

Ziek? Wat nu!