Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Bijbaan vinden

Om een bijbaan te vinden die bij je past, moet je eerst weten wat je wilt. Daarna ga je zoeken bij uitzendbureau's, op internet of in (lokale) kranten. Je kunt ook direct langsgaan bij het bedrijf waar je zou willen werken. Ook via vrienden en familie kun je vaak aan een bijbaan komen.

Solliciteren

Tips!

Bijbaan hebben

Als je eenmaal je bijbaan hebt, gelden er bepaalde regels die bepalen wat jouw rechten en plichten zijn, maar ook wat de rechten en plichten van je werkgever zijn. Deze regels staan in de CAO en je arbeidsovereenkomst. In een arbeidsovereenkomst staan de afspraken die jij met jouw werkgever over het werk maakt.

Regels & Afspraken

Etiquette & tafelmanieren

Werken in de horeca betekent ook dat je je gastvrij en netjes gedraagt naar de gasten.


Bijbaan kwijt

Op ontslag zit niemand niet te wachten, maar het kan ook jou overkomen. Lees hieronder de veelgestelde vragen over ontslag en weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Jouw rechten

Wat is ontslag op staande voet?

Bij ontslag op staande voet wordt uw arbeidsovereenkomst per direct beëindigd. Hiervoor heeft uw werkgever geen toestemming van het UWV WERKbedrijf nodig. Goede reden voor het ontslag Stoppen uitbetalen loon Geen recht op een Werkloosheidswetuitkering (WW) Niet eens met ontslag

Goede reden voor het ontslag Uw werkgever mag u alleen op staande voet ontslaan als hij hiervoor een goede reden heeft. Bijvoorbeeld als u steelt, fraudeert, werk weigert zonder goede reden of dronken op het werk verschijnt. Uw werkgever moet u direct vertellen waarom hij u ontslaat. Stoppen uitbetalen loonUw werkgever kan bij ontslag op staande voet uw loonbetaling stoppen.Geen recht op een Werkloosheidswetuitkering (WW).

Als u op staande voet wordt ontslagen, heeft u geen recht op een WW-uitkering.

Niet eens met ontslag Als u het niet eens bent met uw ontslag, kunt u hier tegen protesteren bij uw werkgever. Ook kunt u naar de kantonrechter gaan.

Meer informatie:

Ziek! Wat nu?

Ziek? Wat nu!