Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat is BOL en BBL en wat zijn de verschillen?

Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. In het mbo krijg je daarom veel praktijkonderwijs. Beroepspraktijkvorming is de verzamelterm voor het opdoen van praktijkervaring in leerbedrijven. In het mbo zijn daarvoor twee vormen: stage of werkend leren. Stages maken deel uit van de beroepsopleidende leerweg (kortwegBOL) en werkend leren doe je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Welke leerweg kies je?Voor je mbo-diploma maakt het niet uit of je een bol- of een bbl-opleiding hebt gevolgd. De invulling van de opleidingen verschilt wel.De bol-opleiding is een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meer periodes stage in een erkend leerbedrijf. Je school heeft contacten met bedrijven waar je stage kunt lopen. Voor een stage sluit je een stagecontract af en vaak krijg je een opdracht mee. Ga voor actuele stagevacatures in binnen- en buitenland naar stagemarkt.nl.

De bbl-opleiding is een combinatie van werkend leren en een opleiding binnen een erkend leerbedrijf. Meestal werk je vier dagen per week in een erkend leerbedrijf en volg je één dag per week onderwijs bij een roc. Voor werkend leren sluit je met school, het leerbedrijf en Kenwerk een beroepspraktijkovereenkomst af. Op die manier is goede begeleiding gegarandeerd. Ook teken je met het leerbedrijf een arbeidsovereenkomst, want je krijgt loon uitbetaald voor het werk dat je verricht.


Meer informatie: