Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!





Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?




Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe weet ik hoeveel ik zou moeten verdienen in de horeca?

Dit hangt van veel zaken af: - je leeftijd; - of je vakvolwassen bent; - in welke functiegroep je zit; - in welke loonschaal van die functiegroep je zit; - welk kwalificatie-niveau (1, 2 en 3 of 4) je hebt.

Als je op bovenstaande vragen antwoord hebt gegeven, kun je verder. Dan pak je bijlageIIB (vanaf 1-10-2012) erbij. Dat is de loontabel cao horeca. De bedragen gelden als je 38 uur per week werkt.

In de functiegroepen I, II en III kun je tot je vakvolwassen bent, 4 jaar in een wachtperiodiek zitten. Dan geldt het minimumloon of minimumjeugdloon. Je bent dan dus óf jonger dan 22, óf je hebt nog geen branche-erkend diploma.

Zodra je ouder dan 22 bent én vakvolwassen ontvang je een basisloon. Voor functiegroep I is dit het Wettelijk Minimumloon (WML). Bij alle andere functiegroepen staat een bedrag in euro's.

Jaarlijks krijg je een periodieke verhoging (van 0 tot x%).

Totdat je het eindloon van een vakvolwassene in een functiegroep hebt bereikt.