Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Je wordt uit je bijbaan ontslagen. Waar moet je op letten? Wat moet je doen?

Op het moment dat je hoort dat jouw werkgever je wil ontslaan, is het belangrijk om goed op een aantal dingen te letten.

Vraag waarom je ontslag krijgt Als je een vaste baan hebt, mag je werkgever jou niet zomaar ontslaan. Bezwaar tegen ontslagBen je het niet eens met je ontslag? Ga er dan niet mee akkoord.Je kunt bezwaar maken tegen het ontslag. Bewaar alle papieren die met jouw ontslag te maken hebben. Denk hierbij aan stukken zoals de ontslagbrief van uw werkgever, de beslissing van het WERKbedrijf over de ontslagaanvraag of kopieën van brieven die je naar uw vakbond stuurt. Schakel hulp inBij ontslag moet je met veel dingen rekening houden. Het is verstandig om daarbij hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld van je vakbond. Let op uw opzegtermijnJouw werkgever moet bij jouw ontslag rekening houden met een opzegtermijn.De lengte van de opzegtermijn is afhankelijk van het aantal jaren dat je indienst bent. Dienstverband OpzegtermijnKorter dan 5 jaar 1 maand5 tot 10 jaar 2 maanden10 tot 15 jaar 3 maanden15 jaar of langer 4 maanden De opzegtermijn begint meteen na de dag waarop je werkgever je arbeidsovereenkomst opzegt en loopt meestal door tot het einde van een kalendermaand. Tijdens de opzegtermijn ontvang je gewoon je salaris.