Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Feestdagen, welke zijn erkend in Nederland?

Of je vrij bent op feestdagen, hangt af van je cao of arbeidsovereenkomst. Als je op een feestdag werkt, krijg je niet automatisch een extra beloning in geld of tijd. Je kunt bij je werkgever informeren of je op een bepaalde feestdag moet werken en of je een vergoeding krijgt. Je kunt ook jouw cao of arbeidsovereenkomst raadplegen.Erkende en niet-erkende feestdagenDe feestdagen die afwijken van de in Nederland erkende feestdagen zijn bijvoorbeeld religieuze feestdagen van boeddhisten, hindoes, joden en moslims. In een cao of arbeidsovereenkomst wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen erkende en niet-erkende feestdagen. Dan heb je bijvoorbeeld met kerstmis standaard een vrije dag en voor een niet-erkende feestdag (bijvoorbeeld Chanoeka of het suikerfeest) kun je een snipperdag opnemen. Nederland kent de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerstmis. Nieuwjaarsdag: Nieuwjaarsdag is de dag na de jaarwisseling en valt dus altijd op 1 januari. Goede Vrijdag en Pasen: Goede Vrijdag is altijd de vrijdag voor Pasen. Pasen valt altijd op een zondag en een maandag. Koningsdag: Koningsdag is altijd op27 april. Valt deze datum op een zondag, dan wordt het feest gevierd op de voorgaande zaterdag. Bevrijdingsdag: Bevrijdingsdag is de dag na Dodenherdenking en valt altijd op 5 mei. Hemelvaartsdag: Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag. Pinksteren: Pinksteren valt altijd op een zondag en een maandag.

Kerstmis: In Nederland worden er 2 kerstdagen gevierd. Deze vallen altijd op 25 en 26 december. Overige feestdagen: Andere feestdagen en bijzondere dagen (bijvoorbeeld Dodenherdenking of overige religieuze feestdagen) vallen niet onder de in Nederland erkende feestdagen.