Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe zit het met bijverdienen (bijbaan) en studiefinanciering (stufi)

Studiefinanciering is bedoeld om studeren mogelijk te maken. Als je zelf meer dan een bepaald bedrag bijverdient, gaat de overheid ervan uit dat je geen financiële hulp nodig hebt om een opleiding te volgen. Dat bedrag noemen we de bijverdiengrens. Verdien je meer dan de bijverdiengrens, dan heeft dat gevolgen voor je studiefinanciering. In 2012 is de bijverdiengrens € 13.362,53. Zolang je met je bijverdiensten onder de bijverdiengrens blijft, is er niets aan de hand. In 2010 en 2011 was de bijverdiengrens € 13.215,83. We kijken naar je verzamelinkomen. Doe je geen aangifte bij de Belastingdienst? Dan kijken we naar je belastbaar loon. Je kunt inkomen uit loondienst of uitkering of inkomen uit een eigen bedrijf hebben. We controleren jaarlijks je inkomensgegevens bij de Belastingdienst. De controle vindt steeds twee jaar later plaats. De controle vindt steeds twee jaar later plaats. Meer informatie over inkomsten vind je ook in de 'Folders Bijverdienen' (rechtsboven op deze pagina). Wat gebeurt er als je te veel bijverdient? Heb je in 2010, 2011 of 2012 te veel bijverdiend en heb je studiefinanciering niet stopgezet? Dan heeft dat de volgende gevolgen: Je moet het bedrag terugbetalen dat je boven de grens hebt bijverdiend. Je hoeft nooit meer terug te betalen dan je in het betreffende kalenderjaar in totaal hebt ontvangen aan basisbeurs, eventuele aanvullende beurs en studentenreisproduct. De waarde van het studentenreisproduct is in 2012 € 91,17 voor elke maand waarin je een week- of weekendabonnement of een ov-vergoeding hebt gehad. Voor 2011 was dit € 82,34 en voor 2010 € 83,97. Een bedrag aan rente. De rente wordt berekend over het bedrag dat je te veel hebt bijverdiend. De renteberekening start de maand nadat je van ons het bericht krijgt waarin staat hoeveel je moet terugbetalen. Deze regels gelden vanaf het inkomensjaar 2010. Heb je te veel bijverdiend in 2008 of 2009 of eerder? Dan gelden nog de oude regels (zie onderaan deze pagina"Bijverdienen vóór 2010"). Wat moet je doen? Verwacht je in 2012 meer dan € 13.362,53 te gaan verdienen? Zet je studiefinanciering stop vóór de maand waarin je boven de bijverdiengrens komt. Let op: ben je dertig jaar, of word je dat voor 1 januari 2013, neem dan eerst contact op met ons. Vraag tegelijkertijd weer studiefinanciering aan vanaf 1 januari 2013. Vergeet niet je studentenreisproduct stop te zetten. Doe dit uiterlijk op de vijfde werkdag van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt op studiefinanciering. Voorbeeld Je bereikt in oktober 2012 de bijverdiengrens van € 13.362,53. Dan kun je het beste: per 1 oktober je studiefinanciering stopzetten je studentenreisproduct stopzetten uiterlijk op 7 oktober (de vijfde werkdag) per 1 januari 2013 opnieuw studiefinanciering aanvragen. Heb je in 2011 te veel bijverdiend? Je kunt nog tot 1 juli 2012 je studiefinanciering met terugwerkende kracht stopzetten. Lees hieronder meer over stopzetten met terugwerkende kracht.