Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe zit het met bijverdienen (bijbaan) en kinderbijslag?

Bijverdienen & Kinderbijslag Het inkomen dat jij verdient kan gevolgen hebben voor de kinderbijslag die je ouders voor jou krijgen. Daarom is het belangrijk om te weten welke inkomsten we wel en niet meetellen bij je inkomen.

Inkomsten die wel meetellen loon of salaris. inkomen uit een eigen bedrijf. zaken waar de werkgever voor zorgt, zoals kost en inwoning. stagevergoedingen. vergoedingen van de werkgever, bijvoorbeeld voor reiskosten, kleding of een veiligheidsbril. teruggave van loonheffing. Inkomsten die niet meetellen zakgeld. rente van een spaarrekening.Kosten die je ouders mogen aftrekken reiskosten naar het werk (openbaar vervoer 2e klas). kosten voor het werk, zoals bedrijfskleding.Veel kinderen hebben een bijbaan. Ben je jonger dan 16 jaar en woon je thuis, dan maakt het niet uit wat je bijverdient. Je ouders krijgen gewoon kinderbijslag. Ben je kind 16 of 17 jaar, of woon je niet meer thuis? Dan maakt het wel uit wat je bijverdient. Je ouders moeten dan rekening houden met een maximumbedrag. Verdien je in een kwartaal meer dan het maximumbedrag, dan krijgen je ouders geen kinderbijslag meer. Het maximumbedrag wordt elk jaar in oktober aangepast. Het is een netto bedrag, dus het gaat om het geld dat jij echt krijgt. In de zomervakantie hebben kinderen soms een vakantiebaan of werken ze meer dan anders. Je mag in de zomervakantie € 1.250 netto extra verdienen.

Als je door het jaar heen een baantje hebt en in de vakantie nog wat extra werkt bij dezelfde werkgever, moet je aan je werkgever een verklaring vragen over het vakantiewerk. De SVB kan dan na de zomer eenvoudig vaststellen welke bedragen horen bij de normale baan en welke bij het vakantiewerk.

Inkomsten hoger dan € 800 moet je doorgeven aan de SVB. Jouw bijverdiensten kunnen het ene kwartaal hoger zijn dan het andere. Bijvoorbeeld door overwerk, teruggave loonbelasting, een vakantie- of eindejaars¬uitkering. Hierdoor kan het gebeuren dat je onverwacht meer verdient dan het maximumbedrag en dan moeten je ouders de kinderbijslag terugbetalen. Om dit te voorkomen vraagt de SVB je ouders om zo vroeg mogelijk door te geven dat jij in een kwartaal waarschijnlijk meer dan € 800 netto verdient. Ook al mag je bijverdienen tot het maximumbedrag, dat een stuk hoger ligt.

Als je minder dan € 800 netto in een kwartaal verdient, hoeven je ouders dit niet aan de SVB te melden.