Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Welk werk mag je wel en niet doen als je 13 jaar of 14 jaar oud bent?

De werkzaamheden die kinderen van 13 en 14 jaar mogen verrichten, zijn:op schooldagen en op vrije dagen klusjes rond het huis en in de buurt doen (bijvoorbeeld oppassen bij familie of kennissen, auto's wassen);op vrije dagen helpen bij licht niet-industrieel werk;meehelpen in het bedrijf van hun ouders, als het woonhuis en de winkel of de land- en tuinbouwonderneming 1 geheel vormen;meewerken aan een uitvoering (bijvoorbeeld een modeshow lopen, toneel spelen of in een reclamespotje spelen).vanaf 14 jaar mogen jongeren onder voorwaarden stage lopen.Licht niet-industrieel werkKinderen van 13 en 14 jaar mogen helpen bij licht, niet-industrieel werk:Helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals helpen bij het vakken vullen of helpen bij het inpakken.Helpen bij lichte werkzaamheden in de landbouw, zoals groenten en fruit plukken, lichte oogstwerkzaamheden, het voeren van kleine dieren.Werken aan de lopende band onder bepaalde voorwaarden (zoals het ondertekenen van een overeenkomst tussen de werkgever, de ouders/ verzorgers en het kind).Helpen bij lichte werkzaamheden bijvoorbeeld bij een manege, op een camping of in een speeltuin.Verboden werkzaamhedenKinderen van 13 en 14 jaar mogen niet:werken in een fabriek;werken met of in de omgeving van machines;werken met gevaarlijke en/of giftige stoffen;dingen tillen die zwaarder zijn dan 10 kilo;dingen duwen of trekken van meer dan 20 kilo;achter de kassa werken;vrachtwagens laden of lossen;zelf kranten bezorgen (maar ze mogen wel helpen bij het verspreiden van folders en huis-aan-huisbladen).werken in de horeca als daar alcohol wordt geserveerd.