Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Welk werk is verboden voor jongeren onder 18 jaar?

Jongeren die nog geen 18 jaar zijn, mogen een aantal werkzaamheden niet uitvoeren. Ze mogen bijvoorbeeld niet werken: - met giftige stoffen - met bestrijdingsmiddelen - met gevaarlijke stoffen, virussen of bacteriën - onder overdruk - met straling - op plekken met lawaai - met trillingen - in de nacht

Gif Jongeren onder de 18 jaar mogen niet werken met stoffen: Die giftig zijn; Waar je allergisch van kan worden; Die kankerverwekkend zijn; die het DNA, dus het erfelijk materiaal in cellen, blijvend kunnen veranderen; die voor de voortplanting schadelijk zijn. Bestrijdingsmiddelen De stoffen waarmee jongeren niet mogen werken zijn bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen. Na het verrspuiten van bestrijdingsmiddelen op een gewas, mogen jongeren pas na 14 dagen weer met dat gewas in aanraking komen. Ook mogen jongeren niet werken met of aan kuipen, bassins, leidingen of reservoirs met daarin een of meer van de giftige stoffen. Op de verpakking van de stoffen horen gevaarsaanduidingen te staan.

Gevaarlijke stoffen, virussen of bacteriën Jongeren onder de 18 jaar mogen niet werken met stoffen die zich in het lichaam ophopen of slecht zijn voor de gezondheid. Ze mogen niet werken met biologische agentia (virussen, bacteriën) die ernstige ziekten bij mensen kunnen veroorzaken. Op de verpakking van de stoffen horen gevaarsaanduidingen te staan. Ook voor deze stoffen geldt dat jongeren niet mogen werken met of aan kuipen, bassins, leidingen of reservoirs met daarin een of meer gevaarlijke stoffen.

Overdruk Jongeren onder 18 jaar mogen niet werken onder overdruk, zoals duiken, in een caisson en in afgesloten ruimten.

Werken met straling Jongeren tot 18 jaar mogen niet werken met toestellen die schadelijke niet-ioniserende elektromagnetische straling kunnen uitzenden, zoals seal-apparatuur, lasers en radarinstallaties.

Werken op plekken met lawaai Jongeren tot 18 jaar mogen niet werken op lawaaiige plekken. De dagelijkse blootstelling aan lawaai moet gemiddeld lager zijn dan 85 decibel. Ook als de jonge werknemers gehoorbeschermers gebruiken, mag het lawaai deze grens niet bereiken.

Werken met trillingen Jongeren onder 18 jaar mogen niet werken met apparatuur die zo trilt dat het gevaar oplevert voor de gezondheid.

Nachtarbeid Jongeren die nog geen 18 jaar oud zijn, mogen niet werken tussen 23.00 en 6.00 uur. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:bij oefeningen van defensie; voor leerlingen in de binnenvaart; voor leerling-broodbakkers en leerling-banketbakkers of leidinggevenden in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) of in de beroepsopleidende leerweg (bol). Leerlingen in het bakkersbedrijf mogen om 4.00 uur 's nachts beginnen als dat nodig is voor hun opleiding. Ook voor de (bij)banen in de groene sector geldt, dat er situaties zijn waarin je even extra op moet letten. Dat geldt voor jou en voor je werkgever.