Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat is de Wajong?

De Wet Wajong is op 1 januari 2012 ingrijpend gewijzigd. Het belangrijkste doel is om jongeren met een beperking te ondersteunen bij het vinden en houden van een baan. Jonggehandicapten die kunnen werken, komen eerst in een zogenaamde werkregeling. Zij hebben recht op arbeidsondersteuning door het UWV en stellen met het UWV een participatieplan op, waarin wordt aangegeven hoe het beste werk kan worden gevonden en welke ondersteuning daarbij gegeven kan worden. Daarnaast kan de jonggehandicapte bij het UWV verzoeken om inkomensondersteuning. De hoogte hiervan is gerelateerd aan het inkomen dat met werken worden verdiend.Nadat de jonggehandicapte 27 jaar is geworden of zeven jaar arbeidsondersteuning heeft gehad, wordt hij definitief beoordeeld door het UWV en komt hij in een ander uitkeringsregime terecht. Er is dus een uitkeringsfase tot 27 jaar en één na het bereiken van de 27-jarige leeftijd.Jonggehandicapten die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn, krijgen geen werkregeling. Als zij 18 jaar zijn of als zij 52 weken arbeidsongeschikt zijn, ontvangen zij een uitkering ter hoogte van 75% van het minimumloon.Studerende jonggehandicapten of scholieren komen ook niet in aanmerking voor de werkregeling. Zij ontvangen een aangepaste inkomensvoorziening.Er kan arbeidsondersteuning worden verleend en inkomensondersteuning. Er zijn drie regelingen: 1. De werkregeling2. De inkomensondersteuning 3. De uitkering voor jonggehandicapten die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn.