Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe lang mag een werkgever de arbeidsovereenkomst tijdens ziekte van werknemer niet opzeggen?

Sinds 1 juli 2015 bepaalt de reden van ontslag de route die een werkgever moet kiezen om een arbeidsovereenkomst te verbreken. Voor bedrijfseconomische redenen en langdurige arbeidsongeschiktheid moet de werkgever de route via UWV volgen. Voor de overige redenen moet de werkgever naar de kantonrechter. Indien er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid is de werknemer langer dan 2 jaar ziek. Het opzegverbod is dan niet meer van toepassing. UWV kan als aan alle overige voorwaarden is voldaan toestemming geven om te mogen gaan opzeggen. Als een werknemer ziek is en de werkgever wil op basis van bedrijfseconomische redenen een ontslagvergunning aanvragen dan geldt er een opzegverbond. UWV mag geen toestemming geven als er een opzegverbod van toepassing is. Tenzij er redelijkerwijs verwacht mag worden dat het opzegverbond wegens ziekte binnen 4 weken na de dag van beslissing UWV niet meer geldt. Het is de werkgever die dat duidelijk moet maken. Bijvoorbeeld via een verklaring van de bedrijfsarts. Het opzegverbod wegens ziekte is niet van toepassing als de opzegging geschiedt wegens beëindiging van de werkzaamheden van de onderneming. Dus als het bedrijf stopt/sluit. Als de zieke werknemer zonder deugdelijke grond, zelfs na stopzetting van de loonbetaling door de werkgever, weigert mee te werken aan de re-integratie geldt het opzegverbond ook niet. In bovengenoemde situatie kan de werkgever, na verkregen ontslagvergunning de arbeidsovereenkomst dus opzeggen. Als de werkgever voor het ontslag naar de kantonrechter moet en een werknemer is ziek, dan zal de kantonrechter zich er van moeten vergewissen dat de reden voor ontslagaanvraag niets van doen heeft met het feit dat de werknemer ziek is. Als er geen link te leggen is tussen de ontslagreden en de ziekte van de werknemer kan de kantonrechter het verzoek toewijzen.