Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Aan wie moet je je ziekmelding doorgeven?

Als je ziek bent, meldt je dit bij de werkgever. Doe je een beroep op de Ziektewet (bijv. orgaandonor, vangnetter), dan moet je je uiterlijk op de tweede ziektedag ziek melden bij de werkgever. Deze geeft dan de ziekmelding door aan het UWV. Wie geen werkgever heeft, moet zich uiterlijk de tweede ziektedag bij het UWV ziek melden. De werknemer moet zichzelf ook beter melden. Dit moet hij uiterlijk de tweede dag dat hij hersteld is doen, bij zijn werkgever of (als hij die niet heeft) het UWV. Te late ziekmelding Wie zich te laat ziek meldt, krijgt over een of meer dagen geen ziekengeld. Bij ernstige nalatigheid kan het UWV zelfs de uitkering helemaal weigeren, bijvoorbeeld als een werknemer zich pas ziek meldt nadat hij alweer aan het werk is gegaan. Ziek tijdens vakantie Uitgangspunt is: ziek melden bij de werkgever, of anders rechtstreeks bij het UWV. Dit moet ook bij vakantie in het buitenland. Het UWV kan de zieke opdragen om naar een buitenlandse instantie te gaan voor controle. Een doktersverklaring kan daarbij van pas komen.