Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat is een eindejaarsuitkering?

De eindejaarsuitkering wordt ook wel de dertiende maand genoemd, die meestal in de dure decembermaand wordt uitgekeerd. Maar vaak heeft de eindejaarsuitkering niet de grootte van een maandsalaris. En of je er recht op hebt, hangt af van de CAO en de manier waarop je aan het bedrijf verbonden bent. De eindejaarsuitkering bedraagt in veel gevallen 8,3 procent van het jaarinkomen inclusief het opgebouwde vakantiegeld of vakantietoeslag. Dit is 1/12e deel van een jaarsalaris, en dus de waarde van een maandsalaris. Tenzij in het arbeidscontract anders is bepaald, ontvangt je de eindejaarsuitkering in de maand december. Wie gedurende een jaar een bedrijf verlaat, krijgt naar rato een deel van de eindejaarsuitkering bij zijn laatste maandsalaris bijgestort. Overigens zijn er ook sectoren, zoals de overheid, de kinderopvang en het onderwijs, waar andere percentages worden gehanteerd. De uitkering heeft dan niet de waarde van een dertiende maand. Ook is het mogelijk dat de eindejaarsuitkering afhankelijk is gemaakt van de door het bedrijf behaalde winst. Een eindejaarsuitkering kan tot slot ook uit een vast en een variabel deel bestaan.