Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe is het bij wet geregeld met betrekking tot het opnemen van vakantiedagen

In art. 7: 638 lid 1 BW is bepaald dat de werknemer in de gelegenheid moet worden gesteld minimaal het wettelijke aantal vakantiedagen op te nemen. Er is geen wettelijke verplichting voor werknemer de dagen op te nemen. Wel is vaak in een cao of in de individuele arbeidsovereenkomst bepaald dat het overschot voor een bepaalde datum in het volgende jaar moet worden opgenomen dan wel dat een aantal dagen als verplichte dagen mogen worden aangewezen door werkgever.

Art. 7: 638 lid 2 BW bepaalt dat de werkgever de vakantie vaststelt overeenkomstig de wensen van de werknemer.- Bij schriftelijke overeenkomst of cao mag hiervan worden afgeweken. Een bedrijfssluiting moet aldus schriftelijk zijn bedongen.- is de werknemer ziek tijdens de bedrijfssluiting dan mag de werknemer de vakantie op een later moment alsnog opnemen.- wanneer de werknemer een verzoek om verlof indient dan mag werkgever dit alleen weigeren wanneer zwaarwegende bedrijfsbelangen aan de orde zijn, plotselinge drukte, ziekte van collega’s e.d. De weigering moet binnen 2 weken na indiening van het verzoek worden gedaan.- werkgever kan een vakantiedag of periode wijzigen vanwege zwaarwichtige bedrijfseconomische belangen. Eventuele door de werknemer geleden schade dient werkgever te vergoeden.