Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Welke afspraken kan een werknemer met de werkgever maken om zijn of haar balans werk en privé situatie in orde te houden?

Er kunnen allerlei redenen zijn om (tijdelijk) meer of minder uren te werken, bijvoorbeeld om voor de kinderen te zorgen. Via diverse maatregelen geeft de overheid werknemers de mogelijkheid om werk en privé beter op elkaar af te stemmen én arbeid en zorg gelijkmatiger over mannen en vrouwen te verdelen. Via de Wet Aanpassing Arbeidsduur (WAA) is geregeld dat werknemers kunnen verzoeken om meer of minder uren te gaan werken. Werkgevers mogen dit verzoek alleen afwijzen als er sprake is van een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang, zoals onvoldoende personeel om het werk op te vangen. De WAA geldt alleen voor bedrijven met minimaal 10 werknemers en voor ambtenaren. Bedrijven met minder dan 10 werknemers hebben een eigen regeling. Informeer hiernaar bij de werkgever. Daarnaast kunnen afspraken worden gemaakt over thuiswerken, op individuele basis of via de OR/PVT. De werkgever en OR/PVT moeten samen afspraken maken over thuiswerken, bijvoorbeeld over welke groep daarvoor in aanmerking komt. De werkgever moet met de OR/PVT ook een vergoedingsregeling opstellen voor thuiswerkers. Ook kunnen volgens het nieuwe werken andere afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld het vroeger of later te beginnen op het werk om vervolgens na de werkdag voor of na de files naar huis te gaan. Belemmeringen thuiswerken en telewerken opheffen. Vanaf 1 juli 2012 gelden voor telewerken ruimere regels. Door een aanpassing van het Arbobesluit zijn de regels voor telewerken straks hetzelfde als voor thuiswerk. Dit helpt ouders om vaker thuis te kunnen werken en zo werk met zorgtaken te combineren. Thuiswerken is bovendien goed tegen de files, doordat mensen niet naar hun werk hoeven te reizen. Bij CAO kunnen verschillende afspraken worden gemaakt over verlofsoorten die te maken hebben met de balans tussen werk en privé, zoals ouderschapsverlof en zorgverlof. Het is raadzaam om mondelinge afspraken schriftelijk te laten vastleggen in de arbeidsovereenkomst of in een wijziging op de bestaande arbeidsovereenkomst. Werkgevers die mogelijkheden bieden om een betere balans tussen werk en privé te realiseren, hebben hier zelf ook baat bij. Bij een goede balans tussen werk en privé stijgt het werkplezier van de medewerker en neemt hierdoor onder andere de kans op ziekteverzuim af. Dat heeft een direct positief en meetbaar effect op de resultaten van de organisatie en op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.


Meer informatie: