Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Hoe is het geregeld met je verzekering als je stage loopt met vergoeding?

Een stagiair zonder beloning voor de stage is alleen verzekerd voor de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Deze voorziening geldt alleen voor wie op jonge leeftijd arbeidsongeschikt is geworden. De Wajong zorgt voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Wie langer dan een jaar niet kan werken door ziekte of handicap, komt vanaf zijn achttiende jaar in aanmerking voor deze uitkering. Hoe hoog de uitkering is, hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. In ieder geval is de uitkering nooit hoger dan 70% van het minimumloon. Voor deze verzekering hoef je geen premie te betalen. Het UWV voert de Wajong uit. Ontvangt een stagiair wel een stagevergoeding, dan is deze verzekerd voor de Wajong en de Ziektewet. Als je met je stage loon verdient en ziek wordt, heb je recht op loondoorbetaling. Als je binnen een maand na afloop van de stage ziek wordt, heb je soms recht op een ziektewetuitkering van 70% van het stageloon. Voor informatie en voorwaarden moet hiervoor contact worden opgenomen met het UWV. Een stagiair die een stagevergoeding minstens zo hoog als het wettelijk minimumloon ontvangt en die als gewone werknemer aan de slag gaat, is als stagiair tevens verzekerd voor de Werkloosheidswet (WW) en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Dit betekent dat de werkgever WIA-premie moet betalen en dat je bij langdurige arbeidsongeschiktheid recht kunt hebben op een WIA-uitkering. Het UWV stelt vast of je arbeidsongeschikt bent en zo ja, hoe hoog de WIA-uitkering is waar je recht op hebt. Een stagiair die een stagevergoeding minstens zo hoog als het wettelijk minimumloon ontvangt en die als gewone werknemer aan de slag gaat, is als stagiair tevens verzekerd voor de WW. Dit houdt in dat de werkgever WW-premie afdraagt en dat als je aan alle voorwaarden voldoet, recht hebt op een WW-uitkering. Dit wordt bepaald door het UWV. Als je verzekerd bent voor de WW betekend dit niet dat je na afloop van je stage automatisch een uitkering ontvangt. Daarvoor moet je ook aan de andere WW-voorwaarden voldoen. Daarnaast geldt voor alle stagiairs dat ook zij verzekerd dienen te zijn voor de basisverzekering ziektekostenverzekering.