Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat betekent het voor je pensioen als je gaat trouwen of samenwonen?

Als je trouwt, gaat samenwonen of kinderen krijgt is er meestal, als je een pensioenregeling hebt, voor je partner en kinderen een inkomen als jij overlijdt: een partnerpensioen respectievelijk wezenpensioen. Raadpleeg voor de zekerheid je startbrief of vraag het na bij je pensioenuitvoerder. Let er vooral op of: Je een huwelijk of het samenwonen moet aanmelden bij je werkgever en/of pensioenuitvoerder; Er uitzonderingen zijn in de pensioenregeling; De uitkering voldoende is om van te leven. Het is namelijk minder dan je huidige salaris; Je partner aanspraak kan maken op een nabestaandenuitkering (Anw) van de overheid.

Als je niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt, is er kans dat de partner met wie je samenleeft, na je overlijden geen partnerpensioen krijgt. In veel pensioenregelingen is er namelijk helemaal geen partnerpensioen geregeld voor de niet geregistreerde partner. Als dat wel het geval is, worden er eisen gesteld aan de duur van je relatie. De vereiste termijn kan variëren van een half tot vijf jaar. Ook kan een samenlevingsovereenkomst verplicht zijn. Voldoe je niet aan de eisen, dan krijgt je partner geen partnerpensioen als jij overlijdt.