Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat voor een gevolg heeft een wisseling van werkgever met betrekking tot je pensioen?

Bij uitdiensttreding of ontslag bouw je geen pensioen meer op en betaal je geen pensioenpremie meer. Het wordt daarom een premievrije aanspraak genoemd. Door verandering van baan of werkloosheid kan pensioenbreuk ontstaan. Je verandert immers dan meestal ook van pensioenregeling. Er kunnen verschillen zijn in de opbouw of de indexatieregeling of je gaat bij je nieuwe werkgever een hoger salaris verdienen. Het pensioen bij je oude werkgever wordt niet aan het nieuwe salaris aangepast.Wat je aan pensioen hebt opgebouwd blijft behouden. Als je een pensioenregeling hebt waarbij het partnerpensioen op risicobasis is verzekerd, vervalt het partnerpensioen bij ontslag.

Met het pensioen dat je bij je vorige werkgever hebt opgebouwd kun je twee dingen doen:1. Je laat het (premievrij) achter bij je vorige pensioenuitvoerder. Die keert het dan uit als je met pensioen gaat.2. Of je neemt het mee naar je nieuwe pensioenuitvoerder. Dat heet waardeoverdracht. Of je wel of niet overdraagt is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk is de oude en de nieuwe pensioenregeling op een aantal punten te vergelijken, zoals de inhoud van de pensioen- of de indexatieregeling of de dekkingsgraad van het pensioenfonds. Als je nieuwe regeling een eindloonregeling is dan kan waardeoverdracht verstandig zijn, zeker als je verwacht bij je nieuwe werkgever carrière te maken. Heeft je nieuwe werkgever geen eindloonregeling dan kan overdracht toch verstandig zijn, bijvoorbeeld als je verwacht dat de indexering in de nieuwe pensioenregeling beter is dan in de oude.


Meer informatie: