Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat houdt zorgverlof in?

De werknemer heeft recht op verlof voor de noodzakelijke verzorging in verband met ziekte van de echtgenoot/partner, inwonende kinderen of pleegkinderen en eigen ouders.

Kortdurend zorgverlof:dit verlof is maximaal 2 maal de overeengekomen arbeidsduur per week per periode van 12 achtereenvolgende maanden. Het verlof hoeft niet aaneengesloten opgenomen te worden. Je kunt dus in maart twee dagen nemen voor een kind, in juni drie voor je moeder en in september nog eens twee voor een kind en dan in oktober nog een voor je echtgenote en dan heb je nog je verlof niet opgemaakt als je vijf dagen per week werkt;u regelt het verlof in overleg met uw werkgever;de werkgever mag het verzoek tot verlof weigeren als het bedrijf hierdoor in ernstige problemen raakt;tijdens het verlof ontvangt u 70 procent van uw salaris. Langdurend zorgverlof:voor tijdelijke verzorging kind, partner of van eigen ouder bij een levensbedreigende ziekte of in een terminale fase;het verlof is maximaal 6 maal de overeengekomen arbeidsduur per week per periode van 12 achtereenvolgende maanden;het verlof kan in deeltijd (18 weken maximaal) of full time (6 weken maximaal) worden opgenomen;u regelt het verlof in overleg met uw werkgever;het verlof is onbetaald.