Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat houdt het kraamverlof in?

De werknemer heeft recht op kraamverlof met behoud van loon op twee werkdagen gedurende vier weken vanaf de eerste dag dat het kind van de echtgenote/partner op het zelfde adres als de werknemer woont. De echtgenoot of partner kan zelf beslissen wanneer hij het verlof opneemt, maar:als het kind thuis wordt geboren, moet het verlof binnen 4 weken na de geboorte worden opgenomen;als het kind in het ziekenhuis wordt geboren, moet het verlof binnen 4 weken na thuiskomst van het kind worden opgenomen. Bovendien heeft u sinds 1 januari 2015 recht op 3 dagen ouderschapsverlof. Het kraamverlof duurt niet langer bij een meerling. De tijd die nodig is om aangifte te doen van de geboorte valt niet onder het kraamverlof, maar onder calamiteitenverlof. Kraamverlof opnemenU moet het kraamverlof bij een thuisbevalling binnen 4 weken na de geboorte opnemen. Bij een bevalling in het ziekenhuis moet u het verlof binnen 4 weken na thuiskomst van de baby uit het ziekenhuis opnemen. U moet uw werkgever zo snel mogelijk laten weten wanneer u het kraamverlof opneemt. Dit mag mondeling of schriftelijk. Uw werkgever kan dit verlof niet weigeren. Voor de bevalling kunt u een beroep doen op calamiteitenverlof. Partner recht op 3 dagen ouderschapsverlof bij geboorte. Rond de geboorte van uw kind heeft u als partner van de moeder recht op 3 dagen ouderschapsverlof. De werkgever mag deze 3 dagen niet weigeren. Werkgevers zijn verplicht het loon door te betalen tijdens het kraamverlof. Werkgevers en werknemers kunnen wel afspreken om het kraamverlof in te houden op de extra vakantiedagen. Dit zijn de vakantiedagen boven op het minimum aantal vakantiedagen, ook wel bovenwettelijke vakantiedagen genoemd. Bij bevalling van de echtgenote/partner heeft de werknemer dus eerst recht op een dag calamiteitenverlof in verband met de bevalling en daarna recht op twee dagen kraamverlof. Het verlof moet vooraf aan de werkgever worden gemeld onder opgave van reden. Als melding vooraf niet mogelijk is (omdat het een calamiteit is) meldt hij het zo spoedig mogelijk. Van het recht op doorbetaling van het kraamverlof kan bij algemeen verbindend verklaarde cao worden afgeweken. Van het recht op kraamverlof en de doorbetaling tijdens dit verlof kan worden afgeweken bij CAO of een regeling van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Van het recht op doorbetaling van het kraamverlof kan in afspraken met de OR of de personeelsvertegenwoordiging worden afgeweken.