Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat houdt het kort verzuimverlof in?

De werknemer heeft recht op verlof met behoud van loon voor een korte, naar billijkheid te berekenen tijd als hij zijn arbeid niet kan verrichten wegens zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Voorbeelden hiervan zijn doktersbezoek, gesprongen waterleiding, sterfgeval in de familie, bevalling van de partner, het ophalen van een ziek kind uit de crèche. Verder bestaat het recht op kort verlof bij de uitoefening van het actief kiesrecht en wanneer de wet of overheid zonder vergoeding een verplichting oplegt, die niet in de vrije tijd vervuld kan worden, bijvoorbeeld het optreden als getuige in een rechtszaak. De werkgever kan het kort verzuimverlof (binnen bepaalde grenzen) aanmerken als gewone vakantiedagen. De werknemer moet hiermee wel uitdrukkelijk akkoord gaan. De werkgever is verplicht het salaris gewoon door te betalen, tenzij in een algemeen verbindend verklaarde cao andere afspraken zijn gemaakt. De werkgever is verplicht het salaris gewoon door te betalen, tenzij met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging andere afspraken zijn gemaakt.

Uitbreiding kortdurend zorgverlof Vanaf 1 juli 2015 kunt u ook kortdurend zorgverlof opnemen voor de noodzakelijke zorg voor: - grootouders, kleinkinderen, broers en zussen (tweedegraads bloedverwanten) - andere huisgenoten dan uw kinderen of partner (bijvoorbeeld een inwonende tante). - mensen met wie u een sociale relatie heeft (bijvoorbeeld een buurvrouw of vriend) en die van uw hulp afhankelijk zijn.