Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat houdt het adoptie/pleegzorgverlof in?

Een werknemer die een kind adopteert heeft recht op verlof van maximaal 4 weken. Dit verlof kan gedurende een periode van 18 weken worden opgenomen, vanaf 2 weken voor de feitelijke adoptie. Als er twee of meer kinderen tegelijkertijd worden geadopteerd bestaat er toch maar recht op éénmaal adoptieverlof. Voor de opname van een pleegkind geldt dezelfde regel.

Het verlof moet uiterlijk 3 weken voor de dag waarop de werknemer het op wil nemen worden gemeld aan de werkgever, bij adoptie- en pleegverlof onder opgave van de duur van het verlof. De werknemer moet documenten tonen waaruit de adoptie of de opname van een pleegkind blijkt. Van deze regeling kan niet in een individuele arbeidsovereenkomst ten nadele van de werknemer worden afgeweken.De regeling omtrent adoptie- en pleegzorgverlof is van dwingend recht en van deze regeling kan dus niet in een algemeen verbindend verklaarde CAO ten nadele van de werknemer worden afgeweken. Er is geen recht op doorbetaling van het loon, maar op een uitkering ter hoogte van het loon. Bepalingen van de Ziektewet met betrekking tot controle en dergelijke zijn van overeenkomstige toepassing.

De overheid vindt het belangrijk dat adoptieouders de gelegenheid krijgen om extra tijd met hun gezin door te brengen. Daarom is het recht op adoptieverlof wettelijk vastgelegd.

Ook pleegouders hebben recht op adoptieverlof. Voorwaarde is dat het kind bij de werknemer inwoont en er een pleegcontract is. Ook mensen met een uitkering die een kind adopteren of een pleegkind krijgen, kunnen aanspraak maken op adoptieverlof.

Tijdens het adoptieverlof bouwt de werknemer gewoon vakantiedagen op. De werkgever mag niet vragen om het verlof te compenseren met vakantiedagen. Wanneer een werknemer ziek wordt tijdens het adoptieverlof, loopt het verlof gewoon door.

U heeft recht op maximaal 4 weken verlof. U kunt het verlof in een aaneengesloten periode opnemen. Sinds 1 januari 2015 kunt u het verlof ook gespreid over een periode van maximaal 26 weken opnemen.