Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Zwangerschapsverlof/bevallingsverlof wat houdt het in?

De vrouwelijke werknemer heeft in verband met haar bevalling recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het recht op zwangerschapsverlof bestaat vanaf zes weken voor de vermoedelijke datum van bevalling tot en met de dag van de bevalling. Het zwangerschapsverlof gaat in uiterlijk vier weken voor de vermoedelijke datum van bevalling. Het bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling en bedraagt tien aaneengesloten weken. De regeling van zwangerschaps- of bevallingsverlof is van dwingend recht en van deze regeling kan dus niet in een arbeidsovereenkomst ten nadele van de werknemer van worden afgeweken.

Zwangerschaps- en bevallingsverlof is geen ziekteverlof. De werkneemster heeft recht op onbetaald verlof en kan via de werkgever een uitkering op grond van de Wet arbeid en zorg (WAZO) aanvragen bij UWV. Een werkneemster die zwanger is, heeft recht op minstens zestien weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Tijdens het verlof ontvangt zij een uitkering die net zo hoog is als het Ziektewet-dagloon, oftewel 100%. Als peilperiode geldt het laatste loontijdvak voor het verlof.

Duur zwangerschapsverlof per 1-1-2015 Sinds 1 januari 2015 kunt u de laatste periode van het bevallingsverlof in delen opnemen. Dit gaat om het bevallingsverlof dat overblijft vanaf 6 weken na de datum van de bevalling. Dit deel van het verlof kunt u gespreid opnemen over een periode van maximaal 30 weken. U doet dit in overleg met uw werkgever. Het verzoek om dit verlof op te nemen dient u uiterlijk 3 weken na de bevallingsdatum in bij uw werkgever.

De totale duur van het verlof verandert niet. Ook uw uitkering en de manier van uitbetaling blijft hetzelfde.

Bij overlijden moeder overblijvend bevallingsverlof naar partner Sinds 1 januari 2015 kan de partner het overblijvende verlof overnemen als de moeder overlijdt tijdens het bevallingsverlof. Het gaat dan om verlof voor de periode tot 10 weken na de bevalling. Zo krijgt een pasgeboren kind de zorg van een ouder tijdens de eerste 10 weken. De partner krijgt dit verlof ook als de moeder geen recht had op bevallingsverlof, bijvoorbeeld omdat zij niet werkte. En als de moeder zelfstandige was.

Uitbreiding bevallingsverlof bij ziekenhuisopname kind (couveuseregeling) Bij langdurige ziekenhuisopname van het kind, kan het bevallingsverlof maximaal 10 weken langer duren. Dit geldt sinds 1 januari 2015. Zo heeft de moeder de gelegenheid het kind een aantal weken thuis te verzorgen. Dit geldt voor vrouwen voor wie het zwangerschapsverlof ingaat na 1 januari 2015.