Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat zijn de gevolgen voor de werknemers? (Faillissement)

Gevolgen voor de werknemers De curator zegt de arbeidsovereenkomst met de werknemers op, ook indien de werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd heeft. Hij hoeft zich niet te houden aan de opzeggingstermijn die normaal voor de werknemers zou hebben gegolden. In het faillissementsrecht geldt een eigen opzegregime, waarbij de curatorhet arbeidsrecht kan overrulen. Op grond van de Faillissementswet kan de curator de opzegtermijn beperken tot maximaal zes weken (artikel 40 Faillissementswet). Overigens mag de overeenkomst met ingang van iedere dag van de maand worden opgezegd. De eis dat dit volgens gebruik per het einde van de maand of een betaalperiode kan gebeuren, geldt niet in geval van faillissement. Tijdens de opzegtermijn mag voor de werkgever worden gewerkt. Vaak is dit nodig om de noodzakelijke taken, zoals de afwikkeling van de administratie, te blijven verrichten.

Wat moet de werknemer doen? Bij een faillissement moet de werknemer onmiddellijk contact opnemen met het regiokantoor van het UWV werkbedrijf waaronder de failliete werkgever ressorteert. Hij ontvangt daar het zogenoemde declaratieformulier dat door de werknemer moet worden ingevuld en door de curator moet worden ondertekend. In veel gevallen, zeker bij grote faillissementen, is het UWV al volledig van de situatie op de hoogte en worden de formulieren al tijdens de bijeenkomst waarop de medewerkers over het faillissement worden geïnformeerd, uitgereikt.

Naast het informeren van het UWV, dient de werknemer zich ook zo snel mogelijk te laten inschrijven als werkzoekende bij het UWV werkbedrijf van zijn woonplaats.

Bij een dreigend faillissement, indien de werkgever verkeert in een toestand dat hij ‘heeft opgehouden (het loon) te betalen’, dient de werknemer daarvan melding te maken aan het UWV werkbedrijf. UWV werkbedrijf kan, indien blijkt dat de werkgever aan niemand meer betaald, en/of met de ‘noorderzon vertrokken’ is, een datum van opzegging bepalen en tot overname van de betaling overgaan.

Het aanvragen van de uitkering moet uiterlijk binnen 26 weken gebeurd zijn na de datum waarop de werkgever betalingsonmachtig is geworden.Werkloosheid Als er aan het einde van de opzegtermijn (en nadat eventueel bovenstaande uitkering heeft plaatsgevonden) nog sprake is van werkloosheid, geldt de reguliere Werkloosheidswet.


Meer informatie: