Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat is een aanzegverplichting

Vanaf 1 januari 2015 geldt namelijk dat een werkgever aan een werknemer met een tijdelijke arbeidsovereenkomst van zes maanden of langer een maand van tevoren schriftelijk moet aangeven of het contract wel of niet wordt verlengd. Bij een verlenging dient de werkgever aan te geven onder welke voorwaarden het contract wordt verlengd.

Zo weet iedere werknemer met een dergelijk contract uiterlijk één maand voor een eventueel einde van zijn contract waar hij aan toe is. Deze plicht geldt voor alle contracten van zes maanden of langer, inclusief contracten die na 1 januari 2015 zijn verlengd.

Boete werkgever aanzegverplichting Indien een werkgever zich niet aan zijn plicht houdt om een maand van tevoren aan de werknemer kenbaar te maken of het tijdelijke contract eindigt of wordt voortgezet, dient hij de werknemer een boete te betalen. Het gaat hierbij om een boete pro rato, ofwel voor de duur dat de werkgever zijn plicht heeft geschonden. Heeft de werkgever bijvoorbeeld twee weken voor het contract afloopt het contract aangezegd, dan is hij twee weken loon verschuldigd. Zegt hij aan op de dag dat het contract afloopt, dan betaal hij een maand loon.

Een werknemer heeft tot twee maanden nadat het contract is afgelopen de tijd om de boete bij zijn werkgever te claimen. Dit geldt ook als het contract is verlengd. Als een eerste contract dus zonder aanzegtermijn is verlengd, dan kan de werknemer tot twee maanden na de verlenging van het eerste contract de boete opeisen. Het spreekt overigens voor zich dat dit de arbeidsverhouding tijdens het tweede contract niet direct zal bevorderen.