Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Wat is een opzegtermijn?

Als u wordt ontslagen, moet uw werkgever zich houden aan een opzegtermijn. De lengte van de opzegtermijn staat vaak in uw contract of in uw cao. Als dat niet zo is gelden de volgende termijnen voor de werkgever. Deze termijnen zijn de wettelijke opzegtermijnen en die staan in artikel 7:672 BW:Was u korter van 5 jaar in dienst 1 maand,Was u tussen de 5 en 10 jaar in dienst 2 maanden.Was u tussen de 10 en 15 jaar in dienst 3 maandenWas u langer dan 15 jaar in dienst 4 maanden.De wettelijke opzegtermijn die een werknemer in acht moet nemen is 1 maand.De opzegtermijn gaat in nadat UWV of de kantonrechter toestemming heeft gegeven om de arbeidsovereenkomst te mogen beëindigen. Van de geldende opzegtermijn van de tijd die de ontslagprocedure heeft geduurd in mindering worden gebracht. Er moet altijd 1 maand opzegtermijn overblijven. ZELF ONTSLAG NEMENAls u zelf ontslag neemt dan moet u zich ook houden aan de opzegtermijn die geldt volgens uw arbeidsovereenkomst of de cao. De wettelijke opzegtermijn voor een werknemer is 1 maand.