Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Ik heb een vraag over een oproepcontract?

Oproepkrachten gaan pas werken als de werkgever hen oproept. Een oproepkracht heeft dus geen vast maandloon.

Er zijn 3 soorten arbeidsovereenkomsten voor oproepkrachten: Oproepcontract met voorovereenkomst: De oproepkracht mag na een oproep zelf beslissen of hij gaat werken; Nul-urencontract: Een werknemer moet aan het werk als hij wordt opgeroepen; Min-maxcontract: De werknemer mag tenminste een aantal uren per week, maand of jaar werken.

In de cao van het bedrijf waar de oproepkracht werkt, kunnen ook afspraken staan die voor de oproepkracht van belang zijn.

Iedere keer dat een oproepkracht wordt opgeroepen heeft hij recht op minimaal 3 uur loon. Dan moet wel aan minstens 1 van de volgende voorwaarden zijn voldaan: De werknemer heeft een contract voor minder dan 15 uur per week; Werkgever en werknemer hebben geen afspraak gemaakt over de werktijden; Werkgever en werknemer hebben geen afspraak gemaakt over het aantal uren dat hij werkt. Bijvoorbeeld bij een nul-urencontract;

Een zieke oproepkracht houdt soms recht op doorbetaling van het loon. Soms krijgt hij een Ziektewetuitkering van het UWV. Dat hangt af van het soort oproepcontract.

Een oproepkracht die 3 maanden lang elke week, of minimaal 20 uur per maand, voor een werkgever werkt, kan een vast aantal uren afdwingen. De werkgever mag alleen weigeren als hij kan bewijzen dat het om tijdelijk meerwerk gaat.


Meer informatie: