Bijbaan in de horeca
Check onze
Bijbaanchecker
Antwoord op alle
bijbaanvragen vind je hier

Laatste horeca nieuws!

Bedrijven moeten de erkende energie-bespaarmaatregelen nemen om te voldoen aan de informatieplicht. Ruim 100.000 Nederlandse bedrijven worden vanaf komend jaar gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Wat betekent dit nu concreet in de praktijk?
[Lees meer...]

Welkom

Welkom op dé site waar je antwoord krijgt op jouw vragen over je bijbaan in de horeca.

Checkjebijbaan.nl staat vol met informatie over je bijbaan in de horeca. Stel daarom je vraag over bijvoorbeeld loon, werktijden of vakantiedagen aan één van onze experts. Daarnaast kun je op checkjebijbaan.nl ook je ervaringen kwijt. Heb je iets leuks meegemaakt, wel heel speciale gasten gehad of een enorme blunder gemaakt? Vertel je verhaal aan de stamtafel of reageer op de ervaringen van je bijbaan-collega`s.

Checkjebijbaan.nl blijft in ontwikkeling en hieraan kan jij jouw steentje bijdragen. Mis je iets, vind je iets leuk of juist minder goed? Laat het weten via de feedback-button en wij gaan ermee aan de slag!

Waar gebeurd!

Lees hieronder waargebeurde bijbaan-ervaringen. Geniet ervan, verbaas je erover en leer ervan! Heb jij zelf iets bijzonders meegemaakt? Deel het hier met ons.

Silvia - grote fooi

Ramon - koude kip

Deel jouw ervaring!

Verstuur           

Poll

Wat ben je bereid te betalen als je belastingteruggave volledig voor je wordt geregeld?
Verstuur Poll  Toon resultaten

Twitter

Zoek een bijbaan

Trefwoord
Jouw postcode is
Je wilt niet verder reizen dan
km

Horeca in beeld

't moet wel leuk blijven!

Werken in de horeca is vaak vooral gezellig. En je wilt het ook gezellig houden. Voor jezelf en voor de gasten. Bescherm jezelf tegen de top 3 ziekmakers in de horeca:

1. Fysieke belasting
2. Hoge werkdruk
3. Agressie & geweld

Wat wil je weten

Ik heb een vraag over een uitzendovereenkomst?

De uitzendovereenkomst wordt kort gezegd in de wet (7:690 BW) omschreven als de arbeidsovereenkomst waarbij de werknemer (de uitzendkracht) door de werkgever (het uitzendbureau) ter beschikking wordt gesteld aan een inlener om in het bedrijf van die inlener en onder zijn leiding te werken. Deze definitie is ook van toepassing op de relatie tussen de gedetacheerde en het detacheringsbureau of tussen de arbeidspooler en de arbeidspool. Het formele toezicht en de leiding berusten bij het uitzendbureau, maar voor zover het de uitvoering van de arbeid betreft, heeft ook de inlener zeggenschap. Op de uitzendovereenkomst is een aantal bijzondere regels van toepassing die voornamelijk te maken hebben met de duur en het einde van de arbeidsovereenkomst in de eerste 26 weken van die overeenkomst. Op de uitzendrelatie is in principe één van de twee cao’s voor uitzendkrachten van toepassing, de cao van de ABU of de NBBU. De uitzendcao gaat - behoudens enkele uitzonderingen - voor op de cao van de inlener.

In de uitzendcao’s is onder andere het fasensysteem opgenomen. Dit systeem houdt in dat de uitzendkracht een aantal fasen doorloopt. Hoe verder de uitzendkracht in de fasen is, hoe vaster het werkverband met de uitzendondernemer wordt.